Årsopgørelse om hjørnet: Glem ikke dit håndværkerfradrag

Når danskerne skal undersøge om skattebetalingen stemmer er der nogle fradrag, der kræver særlig opmærksomhed, fordi de ikke indberettes automatisk. Det kan mærkes hos 3byggetilbud.dk, der får rekordmange besøgende, der søger viden om håndværkerfradraget.

På mandag d. 13. marts er der åbent for at 4,6 millioner borgere kan tjekke deres årsopgørelse, og se om de skal have penge tilbage i skat. Selvom langt de fleste tal bliver indgivet automatisk, er der nogle enkle fradrag, man selv skal huske at tjekke og indberette. Et af dem er håndværkerfradraget, der i 2016 gav dig mulighed for at trække op til 18.000 kr. fra til service eller grønne forbedringer af din bolig.

Stadig stor interesse for håndværkerfradrag

Hos 3byggetilbud.dk kan det mærkes, at håndværkerfradraget stadig er af stor interesse hos danskerne. 3byggetilbud.dk’s side om håndværkerfradraget har siden starten af 2014 haft 155.000 unikke besøgende. I indeværende år er siden om håndværkerfradrag en af de tre mest besøgte sider på 3byggetilbud.dk.

”Håndværkerfradraget bliver ikke indberettet automatisk og reglerne for fradrag har ændret sig i løbet af de sidste par år. Derfor kan vi mærke, at der er rigtig mange danskere, der søger viden om emnet. Mange vil vide, hvilke ydelser, de kan trække fra i år. Og så vil de gerne beregne, hvor stor besparelsen egentlig er, når man fradrager håndværkerens løn,” forklarer Maria Carlsen, som er kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk.

5.256 kroner lige ned i lommen

Håndværkerfradraget eller boligjobordningen giver mulighed for, at hver person over 18 år i husstanden kan trække 12.000 kroner fra til grønne håndværksydelser, mens de sidste 6.000 kroner er til serviceydelser i hjemmet, som rengøring eller lektiehjælp.

Indberetter du for alle 18.000 kroner til Skat kan du regne med en kontant besparelse på 5.256 kroner.[1] – Så længe du selv husker at indberette fradraget.

Har du glemt at trække håndværkerfradrag fra i 2013, 2014 eller 2015?

Så fortvivl ej. Du kan nemlig stadig nå at indberette for de seneste tre skatteår. Har du netop fundet ud af, at du har fået udført håndværkerarbejde, der er fradragsberettiget, så kan du stadig nå at få dine skattepenge tilbage. Du kan selv indberette op til tre skatteår tilbage på Skats hjemmeside. Vær blot opmærksom på, at det varierer fra år til år, hvilke ydelser der er fradragsberettigede.

[1]: Beregning: I gennemsnit betaler man i Danmark 25,3% i kommuneskat, 3% i sundhedsbidrag og 0,9% i kirkeskat. Lægges de tre procenttal sammen, giver det 29,2%.

0,292 X 18.000 kr. giver en kontant besparelse på 5.256,- kr.