Dansk anmeldelse af Apple iPad

Af: Johnny Krogsgård – IT Ansvarlig i AB Gruppen A/S Først en advarsel, dette indlæg er lidt meget nørdet. Jeg har nu haft iPad’en i godt to måneder og tænkte at der måske var nogle af jer derude som gerne vil have en dansk anmeldelse af den meget omtalte Apple iPad. Jeg har 64gb versionen… Læs artikel

Af: Johnny Krogsgård – IT Ansvarlig i AB Gruppen A/S

Først en advarsel, dette indlæg er lidt meget nørdet. Jeg har nu haft iPad’en i godt to måneder og tænkte at der måske var nogle af jer derude som gerne vil have en dansk anmeldelse af den meget omtalte Apple iPad. Jeg har 64gb versionen uden 3G, i en Marware Eco Vue case.

En iPad case / taske er et must

Efter tre uger uden en iPad case, måtte jeg indse at jeg i mange situationer godt kunne bruge en case som kunne få iPad’en til at stå selv, eller have en vinkel op mod mig (til når man skriver på den). En case beskytter selvfølgelig også selve iPad’en hvis man skulle være så uheldig at tabe den (det har jeg gjort, se neden for). Efter noget tid, besluttede jeg mig for at købe en Marware Eco Vue case til iPad’en, og det har jeg ikke fortrudt.

iPad’en det nye TV

iPad’en er rigtig god til mange forskellige ting, men for mit vedkommende, er der især to ting hvor jeg finder den ekstrem brugbar.

Video: YouTube- og Video-app’en er klart de to mest brugte applikationer for mit vedkommende. Jeg abonnerer på en del video-podcasts, og dem ser jeg via video-app’en, og hvis jeg er nysgerrig efter noget eller blot vil “video-surfe” et emne, så er det via YouTube-app’en. Og video ser bare knald godt ud på iPad’en. Dog vil jeg håbe at Apple snart kommer med en opdatering til YouTube app’en, da den til tider godt kan tage lige lovlig lang tid om at loade videoerne.

Spil: Spillene på iPad’en er for vilde. Hvis jeg var 10 år igen, og skulle på campingtur i norditalien, så ville det eneste dårlige ved køreturen derned, være de to gange iPad’en skulle lades op. Spillene er flotte, grafikken er lækker og det er en super intuitiv oplevelse når du styrer alt med dine fingre på skærmen.

16gb, 32gb eller 64gb?

Som nævnt bruger jeg iPad’en til især video, så derfor bruger jeg rimelig meget plads. Jeg troede faktisk sagtens at jeg kunne “nøjes” med 16gb, men er nu glad for at have valgt 64gb versionen da jeg ikke skal tænke over eventuelle plads-problemer. Til “normale brugere” vil jeg dog stadig holde på at man godt kan nøjes med
16gb- eller 32gb versionen.

Hvad kan en iPad holde til?

Inden jeg fik fat på en case til min iPad, var jeg så uheldig at tabe den. Faktisk røg den fra cirka en meters højde direkte med hjørnet ned på et flisegulv, men til min store overraskelse var glasset ikke splintret. Det “eneste” der skete var at hjørnet blev bøjet (se video).

Det dårlige

Selv om jeg må indrømme at jeg er imponeret over iPad’en, så er der naturligvis også plads til forbedringer. iPad’en mangler sgu et kamera, det ville være så fedt hvis jeg kunne video-skype direkte fra iPad’en. En anden lidt irriterende ting er at man kan komme til at ramme “home knappen” især når man spiller spil, og det er for at sige det med et godt jysk udtryk: Træls. iPad’en har også en fedt-fingre-sugende-skærm, efter blot fem minutters brug, så er skærmen helt fedtet ind, så sørg for at have en microfiber klud med dig.

iPad’en som platform?

iOS kunne nemt være en platform, som vi her i AB Gruppen A/S kunne finde på at eksperimentere med, især vores “magasiner” Andelsbolig Nyt og Ejerforenings Nyt, som i øvrigt står til at blive udvidet til 8 sider, kunne være sjove at få på iPad’en, med noget interaktivitet, video og lir…

Min konklusion

Som du nok kan gætte, så er jeg personligt HELT SOLGT. Jeg tror iPad’en har potentialet til at revolutionere personlige computere, det er den første gadget jeg har brugt, hvor alt bare fungerer og tingene virker præcist, som man regner med. Som jeg tidligere har været inde på, er der selvfølgelig også plads til forbedringer, men når man tager i betragtning, at det er første generation, så vælger jeg at give den 4,5 stjerner ud af 5.
stjerner

Og til slut lidt billeder

[nggallery id=3]

Mangler jeg at dække noget, eller har du nogle spørgsmål til iPad’en så smid gerne en kommentar…

Johnny Krogsgård
IT Ansvarlig
AB Gruppen A/S