Rekordhøje temperaturer satte fut under danskernes byggelyst i 2018

En forrygende sommer og et økonomisk opsving har betydet et år med rekordmange formidlede renoverings- og byggeopgaver hos 3byggetilbud.dk. Portalens opgavestatistik for 2018 afslører både et hav af udendørsopgaver og en massiv efterspørgsel på de større renoveringsprojekter i 2018. 3byggetilbud.dk modtog nemlig 35,6 procent flere henvendelser på totalentrepriser end året før.

2018 har været et år med rekordhøje temperaturer og stor efterspørgsel på håndværkere. Byggelysten har buldret derudaf og det kan mærkes hos 3byggetilbud.dk. Portalen, der formidler bygge- og renoveringsopgaver mellem håndværkere og boligejere har nemlig formidlet mere end 39.000 opgaver i 2018, hvilket er det højeste antal opgaver nogensinde.

”Vi er rigtig glade for, at vi afslutter 2018 med vækst over hele linjen og vi har en klar fornemmelse af, at byggelysten vil fortsætte ind i næste år. Når vi ser tilbage på 2018 kan vi konstatere, at den varme sommer også har haft indvirkning på opgaverne. I sommers valgte flere danskere at spare udlandsferien fra og brugte i stedet pengene på at renovere boligen eller sommerhuset,” siger Maria Carlsen kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk.

Markant stigning i totalentrepriser

Danskerne investerer i deres boliger. Det ses tydeligt på størrelsen af bygge- og renoveringsopgaverne, der indsendes til 3byggetilbud.dk. Portalen har oplevet en vækst på 35,6 procent i totalentrepriseopgaver indsendt fra de danske bygherrer, når antallet af opgaver i 2018 sammenlignes med 2017.

”De store renoveringsprojekter har virkelig fået ben at gå på i 2018. Vi oplever, at flere danskere vælger komplette løsninger, som eksempelvis en renovering af hele badeværelset, køkkenet eller tilbygninger. Det giver håndværkerne en masse at lave, da en enkelt badeværelsesrenovering hurtigt kan fylde flere uger i håndværkerens kalender,” fortæller Maria Carlsen.

92,5% flere efterspørger en byggesagkyndig

Hos 3byggetilbud.dk kan man ikke kun se fremgang i størrelsen på opgaver. Portalens opgavestatistik afslører også, at de danske boligejere i langt højere grad efterspørger byggesagkyndige og arkitekter, når de skal igangsætte et nybyggeri, renovere eller gennemgå et huskøb. Sammenligner man tal fra 2018 med 2017, oplever 3byggetilbud.dk en vækst på hele 92,5 procent i antallet af opgaver, hvor en byggesagkyndig søges.

”Den øgede efterspørgsel på byggesagkyndige og arkitekter hænger højst sandsynligt sammen med, at danskerne har fået flere penge mellem hænderne og efterspørger rådgivning til de mere eksklusive og omfangsrige projekter. Samtidig oplever vi også, at folk bliver mere bevidste om, hvor vigtigt en gennemgang af boligen er ved salg og køb af en ny bolig,” slutter Maria Carlsen.

Opgaver formidlet fra 3byggetilbud.dk i 2018:

  • 3byggetibud.dk har i 2018 formidlet mere end 39.000 bygge- og renoveringsopgaver.
  • 3byggetilbud.dk oplever en vækst på 35,6 procent i totalentrepriseopgaver indsendt fra de danske bygherrer, når antallet af opgaver i 2018 sammenlignes med 2017.
  • Med en sammenligning af tal fra 2017 med 2018 oplever 3byggetilbud.dk en vækst på 92,5 procent i opgaver, hvor en byggesagkyndig søges.