Rekordhøje temperaturer får flere til at renovere sommerhuset

En forrygende dansk sommer har givet ekstra mange danskere lyst til at istandsætte sommerhuset. 3byggetilbud.dk har modtaget 28 procent flere henvendelser om renovering i sommerhus.

En ny træterrasse, opsætning af varmepumpe, etablering af udendørsbruser eller maling af facaden er blot nogle af de opgaver i sommerhuse, som 3byggetilbud.dk modtager i disse dage.

Portalen, der formidler bygge- og renoveringsopgaver mellem håndværkere og boligejere, melder om en vækst på 28 procent i opgaver, der skal udføres i sommerhuse, når første halvår af 2018 sammenlignet med samme periode i 2017.

Varmerekorder medfører flere sommerhusopgaver

”Vi har en klar fornemmelse af, at danskerne udnytter det varme og solrige vejr til at holde ferien i Danmark. De penge, der måske var øremærket en udlandsrejse, bliver i stedet investeret i sommerhuset,” fortæller kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk Maria Carlsen.

Det varme vejr manifesterer sig i en bred vifte af opgaver, som portalen modtager. Alt fra maling af facader til opsætning af varmepumper eller kloakering er efterspurgt. Og mange bygherrer ønsker at få udført arbejdet med kort frist.

”Der er rigtig mange, der synes, at det er en god idé at få opgaverne udført allerede her i sommerferien. Mange af vores håndværkere har dog i forvejen travlt og skal også have tid til at holde lidt sommerferie selv. Derfor er det en god idé at være ude i god tid, hvis man gerne vil have tre tilbud på opgaven,” siger Maria Carlsen.

Flere sommerhussalg medfører flere renoveringsopgaver

Hos 3byggetilbud.dk mener man også, at de mange sommerhusopgaver kan skyldes et boom i sommerhussalgene. Den 1. maj i år blev det nemlig billigere at låne til at købe fritidsboligen, og det har medført mere aktivitet på sommerhusmarkedet.

”Når boliger skifter hænder, er der ofte også renovering involveret. Vi kan se, at nogle af de sommerhusopgaver, vi modtager, også skyldes, at der er nogle, der har investeret i et nyt sommerhus – og i den forbindelse istandsætter sommerhuset,” tilføjer kommunikationschef Maria Carlsen.

Om opgaverne 3byggetilbud.dk formidler:
– 3byggetilbud.dk har i indeværende år formidlet mere end 20.000 bygge- og renoveringsopgaver.
– Ved en sammenligning af første halvår 2018 med samme periode sidste år har 3byggetilbud.dk oplevet en vækst på 28 procent i antallet af opgaver, der skal udføres i et sommerhus