Fusk sætter stop for tilskud til hulmursisolering

Efter massiv kritik af energispareordningen forventer man nu at afbryde alle former for energitilskud til hulmursisolering. Det vil få konsekvenser for både isolatørerne og forbrugerne, påpeger 3byggetilbud.dk.

Energispareordningen, der er oprettet for at danskere kan søge om tilskud til energirenovering, har i en længere periode været til debat. Særligt tilskud til hulmursisolering har været under kritik efter en stikprøvekontrol viste, at der var fejl i 43 procent af sagerne med hulmursisolering. Nu forventer aftalepartnere bag Energiselskabernes Energispareindsats at stoppe alle nye aftaler for energitilskud til isolering og efterisolering af hulmure.

Det forventes at stoppet træder i kraft allerede fra onsdag d. 22. marts 2017. I første omgang vil stoppet være gældende i 3 måneder – indtil der er udarbejdet en løsning for, hvordan man kommer snyd med ordningen til livs. Det midlertidige stop gælder for alle standardværdier, der anvendes til at beregne energitilskud til hulmur.

Stop-and-go-effekt vil ramme isolatørerne

3byggetilbud.dk, der formidler byggeopgaver mellem private boligejere og landets håndværkere frygter for den stop-and-go-effekt, der bliver skabt i isoleringsbranchen, når der tændes og slukkes for en tilskudsordning:

”Vi ved godt, at der har været nogle brodne kar, der ikke har overholdt reglerne. Men der er også rigtig mange gode, reelle isolatører, som ikke svindler med tilskudsordningen, og de bliver ramt af denne her pludselige opbremsning,” siger kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk Maria Carlsen.

En af de mest populære opgavetyper hos 3byggetilbud.dk er isolering. 47 procent af alle firmaets isoleringsopgaver er netop hulmursisolering. 3byggetilbud.dk frygter nu, at beslutningen bliver en stopklods, som får danskerne til at vente med at igangsætte hulmursisoleringer til de igen kan få energitilskud til opgaven.

På onsdag bliver en hulmursisolering 2000 kroner dyrere

Skal man have hulmursisoleret, så skal man derfor skynde sig at ansøge om energitilskud inden på onsdag, hvor det midlertidige stop forventes at træde i kraft. Energitilskuddet bliver nemlig ikke givet med tilbagevirkende kraft. Derfor frygter portalen, at det bremser forbrugerne, der skal hulmursisolere.

”Brugerne på vores portal har i gennemsnit fået lidt over 2.000 kroner i tilskud til deres hulmursisolering. Dem kan de godt vinke farvel til, når den her opbremsning pludselig bliver igangsat. Som forbruger er det smartest at ansøge om tilskud til hulmursisolering inden på onsdag og ellers må man sætte sin lid til, at ordningen kommer på plads hurtigst muligt,” forklarer Maria Carlsen fra 3byggetilbud.dk.

3byggetilbud.dk formidler energitilskud via søsterportalen Energihjem.dk. Her er tilskud til hulmursisolering den næstmest populære kategori – kun overgået af tilskud til udskiftning af vinduer.

Fakta:

– Det midlertidige stop for tilskud til hulmursisolering kommer til at gælde for standardværdierne Ydervæg 3, 4, 11 og 13.

– Sager hvor der allerede er indgået aftale med en slutbruger om overdragelse af besparelsen kan stadig indberettes og realiseres.

– Det midlertidige stop forventes at træde i kraft fra onsdag d. 22.3.2017 og vil være gældende i minimum tre måneder.