Udnyt håndværkerfradraget mens du kan

Et håndværkerfradrag uden fradrag for håndværkere kommer til at betyde travlhed i en branche, hvor der allerede er tætpakkede ordrebøger. 3byggetilbud.dk opfordrer derfor danskere med energirenoveringer til at være ude i god tid.

Håndværkerfradrag 2017

Regeringen ønsker at håndværkerfradraget bliver permanent. Desværre bliver det uden fradrag for håndværkerarbejde. I hvert fald hvis det fremlagte udspil bliver en realitet.

På nuværende tidspunkt kan danskere, der får en energirenovering udført, få et skattefradrag på 12.000 kroner for den del af regningen, der går til håndværkerens løn. Det nuværende håndværkerfradrag dækker eksempelvis udskiftning af vinduer, optimering af varmekilde eller udvendig maling af huset.

Står det til regeringen, er der fra 1. Januar 2018 ikke længere fradrag til håndværkere men udelukkende fradrag til serviceopgaver i hjemmet.

Branche med travlhed

Afvikles håndværkerfradraget, som der er lagt op til, så kommer det til at betyde travlhed hos landets håndværkere, som allerede har tætpakkede ordrebøger.

”Vi kan mærke, at der er travlhed i branchen. Mange af vores håndværkere har tætpakkede ordrebøger. Den sidste måned har vi haft en stigning på 23 procent i antallet af henvendelser,” fortæller Maria Carlsen, der er kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk, som formidler mere end 30.000 bygge- og renoveringsopgaver til hele landet.

Portalen har i løbet af den seneste måned oplevet en vækst på 23 procent i antallet af modtagne bygge- og renoveringsopgaver.

Bestil håndværkeren nu

3byggetilbud.dk opfordrer nu danskerne til at være ude i god tid:
”Håndværkerfradraget har haft en turbulent eksistens. Det er ikke første gang, at det bliver afskaffet, og vi ved derfor af erfaring, at der kommer tryk på op til ordningens udløb. Der er rigtig mange, der gerne vil have deres renoveringsprojekter afsluttet, så de kan nå at få fradraget med,” lyder det fra kommunikationschef Maria Carlsen.

Opfordringen fra 3byggetilbud.dk er derfor klar: ”Bestil håndværkeren så hurtigt som muligt, hvis du vil have plads i ordrebogen inden året er omme, så du kan få håndværkerfradrag til arbejdet,” siger Maria Carlsen.